Syprojekt krea tasker

I dag vil jeg dele et syprojekt, som jeg lige har brugt noget af en weekend på at lave. Typisk for mig, så ser jeg – i dette tilfælde – en taske, som er lavet til os, som ofte skal have kreative projekter og dertil hørende materialer og værktøj med hen til en veninde, og så i stedet for at klikke på køb, så tænker jeg, at det kan jeg da selv lave.
Jeg har ikke delt noget om syprojekter endnu, men jeg har tidligere år haft perioder, hvor min symaskine har været fremme i lange perioder, og det skete så igen i denne weekend.

Til dette projekt havde jeg to billeder, som jeg mere eller mindre arbejdede ud fra. Mål mm har jeg selv fundet på/ud af. Det kan godt give en del ekstra arbejde, da det selvfølgelig er nemmest at følge andres mål og trin for trin vejledning, når man laver et projekt. Men da jeg havde stof og andre materialer hjemme, så er det jo bare at gå i gang og så håbe på det bedste.
Jeg vidste, at tasken skulle have lynlås(e), håndtag og tittekant (pipingbånd). Sidste år havde jeg faktisk købt stof og lynlåse for at sy et par stofposer til at have materialer til projekter i, både igangværende herhjemme og når jeg skulle være kreativ hos en veninde, men jeg har ikke fået syet dem, så materialerne havde jeg hjemme, og tittekanten havde jeg for nogle år siden fået af min tante, som er tidligere syerske. Så det var bare at komme i gang.

Målene har jeg fundet ud af løbende, og jeg startede med hvor stor/lille jeg synes at tasken skulle være, som er: 30x30x5 cm + sømrum. Jeg foldede stoffet før jeg skar det, så jeg ikke skulle sy tasken i bunden. Derefter skar jeg stof til at sy på lynlåsene, da siderne på tasken skulle være så jeg kunne have lommer indvendigt til alt det, der skulle i sådan en taske. Stoffet til disse lommer var det næste der blev skåret, og så var det bare at starte syningen. Selvfølgelig var zigzagsømme på alle stykkerne det første, så der ikke er noget der trævler og laver huller i arbejdet. Når man lægger mange timer i et projekt, skal det også kunne klare opgaven bagefter.

Nu skulle det jo ikke bare være en blå taske, så jeg fandt et bukseben fra et par kasserede jeans, som jeg klippede en strimmel stof af. Så stemplede jeg et blomstermotiv på det. Stemplet har jeg lavet på min Silhouette Mint, og da stof suger noget mere blæk end papir, så startede jeg lige med at komme mere blæk på, da det første stempelaftryk ikke stod så skrapt. Jeg syede så dette jeans stof på forsiden, og syede det forreste håndtag bagved. Så på med det bagerste håndtag, og så var det i gang med tittekanten og lynlåsene. Jeg har valgt at sy to lynlåse i, som mødes i toppen af tasken. Da jeg havde købt ind til to stofposer, havde jeg to lynlåse på hhv 40 og 45 cm, så jeg valgte at lade den ene lynlås gå helt ned i siden, og så sy et lille sidestykke op mod den korte lynlås i den anden side. Da jeg lavede taskens mål efter, hvor stor/lille jeg ønskede den skulle være, og ikke ud fra lynlåsenes mål, så var jeg heldig, at i hvert fald den ene af lynlåsene nåede ned til bunden, og at den anden næsten nåede ned til bunden af tasken, så jeg kan lyne tasken op så meget som muligt i siden med den korte lynlås. Så syede jeg først stykkerne til lommerne sammen – jeg har lavet det, så der er en flad lomme bagerst og to lommer med lidt dybde foran disse både op mod for- og bagsiden af tasken – og så syede jeg lommerne fast i tasken nederst mod bunden af tasken. Jeg havde bukket sømmen om, så jeg syede sømmen og begge lag på samtidig. Jeg syede lommerne fast med en afstand på 5 cm, som jeg ønskede at bunden skulle være.

Næste projekt var en stofpose, hvor jeg syede en strimmel af jeans stoffet magen til det til tasken på forsiden. Derefter syede jeg en lynlås jeg havde liggende i foroven. Så var der tilbage at sy sidesømmene og til slut bukkede jeg midten af bunden op mod sidesømmen og markerede et hjørne, som jeg syede for at lave en bund på denne stofpose. Slutdetaljen var at klippe et hul til en gardinring, som jeg fastgjorde i det ene hjørne. Min tanke bag dette var, at så havde jeg noget at holde stofposen i.

Materiale liste:

  • Stof fra lokal stofforretning
  • Lynlåse fra lokal stofforretning
  • Tittekant
  • Gardinring fra Stof og Stil
  • Jeans stof
  • Silhouette Mint stempel
  • Symaskine, sytråd, skæreplade og skærelineal

PS. Da der ikke var interesse for fødselsdags fejringen, har jeg fjernet mine indlæg om dette, og vil holde fokus på, at lave indlæg om min kreativitet som hidtil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.