Syprojekt krea tasker/Crafty bags sewing project

I dag vil jeg dele et syprojekt, som jeg lige har brugt noget af en weekend på at lave. Typisk for mig, så ser jeg – i dette tilfælde – en taske, som er lavet til os, som ofte skal have kreative projekter og dertil hørende materialer og værktøj med hen til en veninde, og så i stedet for at klikke på køb, så tænker jeg, at det kan jeg da selv lave.
Jeg har ikke delt noget om syprojekter endnu, men jeg har tidligere år haft perioder, hvor min symaskine har været fremme i lange perioder, og det skete så igen i denne weekend.

Today I want to share a sewing project that I used most of a weekend on. A typical MO for me is to see – in this case – a bag made for crafty people like us who often has to bring crafty projects and our materials and tools to a friends house, so instead of clicking buy I figured that I could make it myself.
So far I haven’t shared any sewing projects, but I used to have periods where my sewing machine stood on my dining room table for extended periods and then it happened again this weekend.

Til dette projekt havde jeg to billeder, som jeg mere eller mindre arbejdede ud fra. Mål mm har jeg selv fundet på/ud af. Det kan godt give en del ekstra arbejde, da det selvfølgelig er nemmest at følge andres mål og trin for trin vejledning, når man laver et projekt. Men da jeg havde stof og andre materialer hjemme, så er det jo bare at gå i gang og så håbe på det bedste.
Jeg vidste, at tasken skulle have lynlås(e), håndtag og tittekant (pipingbånd). Sidste år havde jeg faktisk købt stof og lynlåse for at sy et par stofposer til at have materialer til projekter i, både igangværende herhjemme og når jeg skulle være kreativ hos en veninde, men jeg har ikke fået syet dem, så materialerne havde jeg hjemme, og tittekanten havde jeg for nogle år siden fået af min tante, som er tidligere syerske. Så det var bare at komme i gang.

For this project I had two images in my head that I more or less worked from. The measurements are all mine. That gives some extra work since it’s always easier to follow already made instructions with the excact measurements when making a project. But I had the fabric and other materials home, so it was just getting started and hope for the best.
I knew that the bag was to have zippers, handles and piping along the edges. Last year I bought the fabric and zippers to sew a couple of bags to carry my stuff in for projects, both ongoing projects at home and when I went to my friends house for a createfulness date, but I never got around to making them, so I had the materials already and the piping was given to me by one of my aunts – who used to be a semstress – some years ago. So I just had to get started.

Målene har jeg fundet ud af løbende, og jeg startede med hvor stor/lille jeg synes at tasken skulle være, som er: 30x30x5 cm + sømrum. Jeg foldede stoffet før jeg skar det, så jeg ikke skulle sy tasken i bunden. Derefter skar jeg stof til at sy på lynlåsene, da siderne på tasken skulle være så jeg kunne have lommer indvendigt til alt det, der skulle i sådan en taske. Stoffet til disse lommer var det næste der blev skåret, og så var det bare at starte syningen. Selvfølgelig var zigzagsømme på alle stykkerne det første, så der ikke er noget der trævler og laver huller i arbejdet. Når man lægger mange timer i et projekt, skal det også kunne klare opgaven bagefter.

The measurements was kind of on the go and I started by figuring out how big/small I wanted the bag to be which is: 12x12x2″ + seam. I folded the fabric before cutting to make sure I didn’t need to sew the fabric at the bottom. Then I cut the fabric to sew on the zippers as I wanted the bag to have room for pockets inside with room for all my tools and stuff. The fabric for these pockets was the next item on my to-do-list and then the actual sewing started. First to zigzag all the pieces so nothing unravels later. When you put quite a few hours into a project it needs to hold up to being used after.

Nu skulle det jo ikke bare være en blå taske, så jeg fandt et bukseben fra et par kasserede jeans, som jeg klippede en strimmel stof af. Så stemplede jeg et blomstermotiv på det. Stemplet har jeg lavet på min Silhouette Mint, og da stof suger noget mere blæk end papir, så startede jeg lige med at komme mere blæk på, da det første stempelaftryk ikke stod så skrapt. Jeg syede så dette jeans stof på forsiden, og syede det forreste håndtag bagved. Så på med det bagerste håndtag, og så var det i gang med tittekanten og
lynlåsene. Jeg har valgt at sy to lynlåse i, som mødes i toppen af tasken. Da jeg havde købt ind til to stofposer, havde jeg to lynlåse på hhv 40 og 45 cm, så jeg valgte at lade den ene lynlås gå helt ned i siden, og så sy et lille sidestykke op mod den korte lynlås i den anden side. Da jeg lavede taskens mål efter, hvor stor/lille jeg ønskede den skulle være, og ikke ud fra lynlåsenes mål, så var jeg heldig, at i hvert fald den ene af lynlåsene nåede ned til bunden, og at den anden næsten nåede ned til bunden af tasken, så jeg kan lyne tasken op så meget som muligt i siden med den korte lynlås. Så syede jeg først stykkerne til lommerne sammen – jeg har lavet det, så der er en flad lomme bagerst og to lommer med lidt dybde foran disse både op mod for- og bagsiden af tasken – og så syede jeg lommerne fast i tasken nederst mod bunden af tasken. Jeg havde bukket sømmen om, så jeg syede sømmen og begge lag på samtidig. Jeg syede lommerne fast med en afstand på 5 cm, som jeg ønskede at bunden skulle være.

Now I didn’t just want a blue bag so I found a leg from a pair of discarded jeans that I cut a strip of material from. Then I stamped a flower motif on it. The stamp is made on my Silhouette Mint and since fabric absorbs more ink than paper I only stamped once in the middle before I got more ink on the stamp. I sewed this jean fabric on the front and at the same time sewed the front handle on as well. Then on to the back handle and the piping and the zippers. I had chosen to use two zippers that were about 15 3/4 and17 3/4″ so one went all the way to the bottom so for the other side I had to sew in a short piece of fabric. As I made the bag from what size I wanted it to be and not based on the lenght of the zippers, I guess I was lucky that at least one zipper goes all the way to the bottom so it’s easier to open the bag almost completely. First I sewed on the pocket pieces, I made a flat pocket in the back and two pockets in front of that with a bit of depth in order to hold more stuff and did this for both sides of the bag, then I sewed them to the bottom of the bag. There is a gab at the bottom that’s about 2½”.

Næste projekt var en stofpose, hvor jeg syede en strimmel af jeans stoffet magen til det til tasken på forsiden. Derefter syede jeg en lynlås jeg havde liggende i foroven. Så var der tilbage at sy sidesømmene og til slut bukkede jeg midten af bunden op mod sidesømmen og markerede et hjørne, som jeg syede for at lave en bund på denne stofpose. Slutdetaljen var at klippe et hul til en gardinring, som jeg fastgjorde i det ene hjørne. Min tanke bag dette var, at så havde jeg noget at holde stofposen i.

The next project was a fabric bag with a stip of jean fabric like on the first bag. Then in went a zipper from my stash at the top. Then the side seams and then I folded over a regtangle that I sewed to form a bottom in the bag. The final detail was to cut a hole and attach a curtain ring in one top corner, because that gives me something to hold on to.

Materiale liste/materials I used:

  • Stof fra lokal stofforretning (fabric from a local store)
  • Lynlåse fra lokal stofforretning (zippers from a local store)
  • Tittekant (piping)
  • Gardinring fra Stof og Stil (curtain ring from a danish webstore)
  • Jeans stof (jean fabric)
  • Silhouette Mint stempel (Silhouette Mint stamp)
  • Symaskine, sytråd, skæreplade og skærelineal (sewing machine, tread, cutting mat and cutting ruler)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.