Projekt dagbog/Project journal

Dette indlæg indeholder mange billeder/This post contains a lot of photos.

I mit indlæg “Krea Jul, del 4” lovede jeg at lave et indlæg om en julegave, som jeg lavede til min venindes datter K. Hun skriver meget og ønskede sig en dagbog, som jeg selv lavede, så jeg måtte i gang med det kraftige skiltekarton. Jeg har lavet flere af disse mapper gennem de seneste år, efter at jeg fandt en vejledning, som Schell Fabian havde lavet. Hun har en blog og en YouTube kanal, hvor hun for nogle år siden lavede en Smash! bog. Det var hendes grundige vejledning, som fik mig i gang med at lave disse mapper, som kan tilpasses i størrelse og hvor dyb ryggen skal være. Det er dog langt det nemmeste at følge en størrelsesvejledning, som en anden allerede har testet. Jeg måtte lave det stykke karton, som sidder ved rygstykket, det hvor spiralen sidder i, tre gange før jeg fik den korrekte størrelse. Men det er jo hvad der sker, når man maler udenfor stregerne.

In my post “Crafty Christmas, part 4” I promised to make a post about a Christmas present, that I made for my friend’s daughter K. She writes a lot and her wish from me was a journal, that I made myself, so I got out the heavy sign board. I have made several of these journals the last couple of years, since I found instructions that Schell Fabian made. She has a blog and a YouTube channel and a couple of years ago she made a Smash! book. It was her instructions that got me started on these journals, that can be ajusted in size. Of course the easiest is to follow an instruction with the sizes already made and tested by someone else. I had to make the spine piece three times to get the right size. But that’s sometimes part of the DIY process.

Jeg startede med at lave en portion melklister. Det er præcist hvad navnet antyder, klister lavet på mel (2½ del vand bringes i kog og 1 spsk mel sigtes i. Pisk godt og rør af og til mens det tykner. Afkøl), og for at kunne bruge det som bogbinder lim, skal der tilsættes lim – almindelig skolelim ca. 1:1. Denne limblanding bruger jeg, sammen med et stykke ostelærred, til at klistre skiltekartonen sammen med, som det kan ses på disse billeder.

I started by making a portion of plaster made of flour (bring 1 cup of water to the boiling point and add 1 tbsp of flour. Stir well and keep stirring from time to time ontil it thickens. Cool), and in order to use this plaster for bookbinding you have to add regular glue 1:1. This glue mixture is what I use with a piece of cheese cloth to glue the heavy sign board with, as you can see in the photos.

På nettet fandt jeg for nogle år siden en side, hvor man kan hente ark med linjer og tern til at printe, og jeg brugte en linieret A6 side, som jeg skrev ud i det antal ark, som jeg ønskede at sætte i mappen. Jeg har i nogle år haft en “Zutter bind it all” og den – eller et lignende værktøj – er uundværligt, når man skal lave disse mapper. Det tager, efter min mening, for lang tid at lave huller i så mange sider med en almindelig hulmaskine. Og med en Zutter får man placeret hullerne præcist, og de passere til de spiralringe, som jeg bruger til disse mapper. Jeg fandt også en masse ting, som jeg havde liggende, til at sætte ind i mappen. Plus jeg lavede kort med folie påført af min Minc maskine og små papirclips, som fik pynt limet på foroven. Som det kan ses på billederne, så fik jeg lavet de linierede sider for brede til mappen, så der måtte lige skæres lidt af dem (sådan er det når man laver tingene selv, og som i dette tilfælde uden præcise mål).

Online I found a website where you can download sheets with lines or graph paper to print, and I used an A6 size with lines and printed the number of pages that I needed for the journal. A couple of years ago I got a “Zutter bind it all” and it – or a simular tools – is needed when you make journals. In my opinion it takes too long to make the holes with a regular hole puncher. And with the Zutter you get a perfect placement of your holes, and they fit in the spirals, that I use for these journals. I also found things that I had in my stash to put in the journal. And I made cards with foil on my Minc machine and small paper clips with embellishments at the top. As you can see from the photos I made the sheets with lines too wide for the journal, so I had to cut a bit of them (that’s how it is when you make things yourself as in this case without the excact mesurements).

Normalt vil jeg kikke hvad mønsterpapir jeg har liggende i 30,5*30,5 cm, men jeg havde ikke to ark i samme mønster (karton er for kraftigt til at lime omkring skiltekartonen), så jeg fandt en rulle kraft gavepapir, som jeg klippede to stykker i, og dem malede jeg med Distress paint (Mermaid lagoon, Lucky clover, Antique linen og Tumbled glass) og så stemplede jeg nogle motiver, som jeg embossede i guld. På ryggen limede jeg et stykke bogbinderlærred fast i en brun, som matchede de andre farver.

Normally I would see what patterned paper I have in my stash in 12*12″, but this time I didn’t have two sheets in the same pattern (cardstock is too heavy to glue around the heavy sign board), so I cut two pieces from a roll of gift wrapping paper in craft and then I painted them with Distress paints (Mermaid lagoon, Lucky clover, Antique linen and Tumbled glass) and I stamped and embossed in gold. On the spine I glued a piece of bookbindingcanvas in a brown that matched the other colors.

Så var det bare at sætte papir, plasticlommer og kort mm i spiralringene i den rigtige rækkefølge (fremgår af vejledningen til Zutter maskinen) og bruge Zutter maskinen til at klemme ringene sammen. Så limede jeg rygstykket fast i mappen og limede to stykker karton fast på indersiden af mappen. På disse stykker karton limede jeg på den ene en kuvert, der kan lukkes, fast og på den anden en jeans lomme, som jeg havde skåret på min Silhouette Cameo. I lommen placerede jeg nogle stykker karton med huller, så K. har mulighed for at sætte yderligere ind i mappen. På alt undtagen det linierede papir har jeg klippet ind til hullerne, så tingene kan tages ud og placeres efter ønske i mappen. Af samme grund havde jeg også placeret alle disse ting (kort mm) forrest i mappen, da de jo kunne flyttes.

All that was left was to put the paper, a plastic pocket and cards etc in the spirals in the right order (the instructions for the Zutter tells you how) and use the Zutter to squeze the spirals closed. Then I glued the spine in the journal and glued two pieces of cardstock on the inside of the cover. On these pieces of cardstock I glued an envelope on one and a jeanpocket on the other. I had cut these on my Silhouette Cameo. In the jeanpocket i placed a few pieces of cardstock with punched holes, so K. can add other pieces to the journal. On everything but the sheets of paper I made cuts into the holes so the things can be removed and placed differently in the journal. For this same reason I had placed all these things (cards etc) in the front of the journal as they were movable.

One thought on “Projekt dagbog/Project journal

  1. Den er SÅÅÅÅ fin og spændende ! En fantastisk gave, som fik stor beundring juleaften – veludført, vellykket og velnokheltvildsmuk! ♥️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.