Krea Jul, del 2/Crafty Christmas, part 2

Det er mandag og her er det lovede indlæg om min Jule kreativitet. Jeg har gang i flere forskellige ting i øjeblikket, men her vil jeg have fokus på den advent kalender, som jeg lavede til min veninde.
Den første søndag i advent brugte jeg et design fra min Silhouette Cameo med en juleklokke i 3d, som jeg skar i cremefarvet og guldmetal karton. Da gaven til min veninde
bestod af to ting, valgte jeg at skære to klokker, da jeg også tænkte, at hvis hun vælger at bruge dem som julepynt, så er det da pænere med to frem for én.
Klokkerne er åbne forneden, da man lader båndet, som de hænger i, hænge ned inde i klokken. Indeni klokken har jeg slået en knude på båndet, så det bliver siddende og kan holde klokken, når man hænger den op.
For at kunne placere gaverne indeni klokkerne lavede jeg en sekskant med kanter, som jeg så satte gaverne fast på. Med en ikke-permanent lim satte jeg så disse bunde fast på klokkerne forneden, og så pakkede jeg dem pænt ind i cellofan og satte et gavemærke på med en lille klemme, som er fra Tiger. Bagpå gavemærket har jeg skrevet en hilsen til min veninde, som fortæller at gaverne er indeni klokkerne.

It’s monday and here’s the promised post about my crafty Christmas. I’m making several things at the moment but here I will focus on the advent calender that I made for my friend.
The first sunday in advent I used a design from my Silhouette Cameo with a Christmas bell in 3d, that I cut in creamcolored and goldmetal cardstock. As the gift for my friend was two things I chose to cut two bells, because that way she can use them as Christmas decorations and it just looks better with two instead of one.
At the bottom the bells are open as the ribbon they hang in goes down into the bell. Inside the bell I tied a knot on the ribbon to make it stay and hold the bell if you hang it.
To be able to place the presents inside the bell I made a hexagon with edges and I attatched the presents with some tape. I glued the hexagon inside the bottom of the bells with a non-permanent glue, and then I wrapped them in cellophane and used a small clothespin to attatch a gift tag. The clothespin is from a local craftstore. On the back of the tag I wrote a greeting for my friend telling her that the presents are inside the bells.

Ideen til gavemærket fandt jeg på en blog, som hedder: inmycreativeopinion, hvor hun lige har kørt en serie med 26 gavemærker til jul.
Til at starte med skar jeg gavemærkerne ud i den størrelse, som jeg synes passede. Så gik jeg i gang med at skære en masse designs ud på min Silhouette, som det kan ses. Jeg får sikkert ikke brugt dem alle, men det giver altså ikke mening kun at skære et eller to designs på en Silhouette, når den jo kan gentage et design i en process.

The idea for the tag is from a blog: inmycreativeopinion, where she’s just ended a series of 26 tags for Christmas.
To begin I cut the tags in the size that I wanted. Then I went about cutting a lot of designs on my Silhouette Cameo as shown here. I might not use them all but it’s just easier to cut several designs on the Silhouette as opposed to just one, as it repeats a design in one pass through.

 

Jeg printede et mønsterpapir fra min Silhouette Cameo ud på almindelig kopipapir – på min laserprinter – og så kørte jeg det igennem min Heidi Swapp Minc med guldfolie for at få en interessant baggrund, som også matchede det guld snefnug, som skulle afslutte designet. Jeg har stemplet og embosset merry christmas fire gange for at få en 3d effekt, og til sidst skulle der rhinstene på, disse i en guldfarve så det hele matcher.

I printed a pattern from my Silhouette Cameo on regular copypaper – on my laserprinter – and then ran it through my Heidi Swapp Minc with gold foil to get an interesting background that matched the gold snowflake that was the finish on the design. I stamped merry christmas and embossed it four times to get a dimensionel effect, and lastly it needed some rhinestones, these in a gold color so everything matches.

Til hver pakke har jeg skrevet et tal ud sammen med et offset (det er hvor man laver en baggrund, som er større en tallet på fx 2-3 mm), det ser godt ud og fremhævet tallet. Jeg ved at der findes dies der gør dette med ord – en Silhouette kan gøre dette med alle designs, og det bruger jeg ofte.

For every present I cut out a number with an offset (that’s where you make a background which is a bit larger that the number by 2-3 mm), it looks great and accentuates the number. I know that there’s dies that does this with words – a Silhouette can do this with all designs and I use it a lot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.