Fødselsdagsinvitationer

Som jeg skrev i mit seneste indlæg, så er juni måned fyldt med fødselsdage for mig og det er en dejlig ting, når man som mig, elsker en grund til at lave et kort.
Jeg har selv fødselsdag i juni måned, og for en kortmager som mig, går det jo ikke at invitere folk i en sms. Den kan jo ikke pyntes med bånd og rhinstene.
Derfor har jeg været i gang med at lave indbydelser, så jeg kunne invitere nogle få til at fejre dagen med mig. Det er altid hyggeligt at starte ud med at glæde folk med en personlig indbydelse.

Mit valg faldt på, at bruge den samme blomst som til kortet til min veninde, der havde fødselsdag den 3., men selv om jeg brugte både blomsten og tekstbaggrunden, som fik folie, så blev det alligevel et meget anderledes kort, som du kan se.

Jeg så en video med Yana Smakula sidste år, hvor hun svarede på et spørgsmål om, hvordan hun valgte farver til hendes kort og andre projekter. Hun har et indlæg om hvordan hun har lavet en søgning på farve palet (color palette) på nettet og havde lavet en masse farvekort a la det jeg viser sammen med bl.a. mine udskæringer til blomsterne. Den idé greb jeg, så når jeg mangler nye farvekombinationer har jeg en lille mappe med en masse af disse farve kort (udskrevet på fotopapir), som jeg kan bruge. Den kombination jeg lod mig inspirere af, er den øverste til venstre.
Derfor blev blomsterne skåret i hvid karton og farvet med en beige sværte og røde Distress sværter. Frøkapslen inderst i blomsterne valgte jeg at farve med en dye ink, og for at få den mørkere effekt, som på fotoet, brugte jeg Distress Black Soot nedenunder og lidt op ad kanten. Bladene var en længere process – godt at de har to sider, så jeg kunne prøve mig frem – her brugte jeg også Distress sværte.

Ideen til teksten/bogstaverne fik jeg fra Stacy’s indlæg på Tattered Nest Designs, som du kan se her.
Det er de udskårne bogstaver, som jeg ville bruge på mine kort, men da jeg havde brugt almindeligt printerpapir, havde min Silhouette lidt problemer med at skære bogstaverne og den trak lidt i papiret nogle steder. Så må man lægge tingene til side og gå i tænketanken, og det var her, at jeg fik ideen med at skære bogstaverne i hvid karton og stryge Transfer gel på med en pensel. Jeg har tidligere brugt denne metode til at lave kanter med folie på en kortbaggrund, og kan godt lide, at man tydeligt kan se penselstrøgene samtidig med, at der kommer folie på. Jeg kørte også baggrundene igennem min Minc for at give teksten lidt folie. Jeg var godt klar over, fra fødselsdagskortet med samme baggrund, at der ikke ville komme meget folie på, da teksten ikke står skarpt og tydeligt, men det giver et rigtig flot udtryk efter min mening. Så var det bare at samle blomsterne, baggrunden og til slut kortene. Den endelige pynt består af en sløjfe i grøn satinbånd og rhinstene i en gul/grøn farve.

Til allersidst skulle invitationen skrives indeni og kortene afleveres.

Næste indlæg er om en gaveæske, som min veninde fra sidste indlæg skal have den 12. juni, når jeg mødes med hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.