Dobbelt 18 års fødselsdag/18 year birthday times two

Nogle af mine venner har fejret fødselsdag for deres tvillinger, der blev 18 år.
Min veninde spurgte om jeg ville lave bordkort, så der blev lige lavet 44 bordkort – 22 af hver slags, så både den unge mand og hans søster kunne se sig selv i dem.

Some of my friends have just celebrated birthday for their twins who turned 18.
My friend asked me to make the seating cards, so I made 44 cards – 22 of each kind in order for both the young man and his sister to be able to identify themselves in them.

Jeg har så også været i gang med kort til de to fødselarer, og her er jeg gået lidt udenfor min sædvanlige stil. På Hobbybodens blog så jeg nemlig et indlæg om et stafelikort, som jeg synes var flot, så sådan to måtte jeg lave. Et pyntet kort og et maskulint kort.
Nu er jeg jo kvinde med hang til pynt, så jeg har ingen problem med at lave kort der skal være pyntet og gives til en pige/kvinde, så jeg valgte at starte med kortet til den unge kvinde som blev 18 år. Jeg valgte at bruge et stykke karton, som jeg havde liggende hvor jeg havde brugt Distress sværte og vand til at lave en baggrund. Jeg har aldrig fundet noget at bruge dette stykke karton til, men havde fået lagt det i en bunke. Nu blev det fundet frem og så stemplede jeg med et Kaisercraft stempel, som er en blondekant og embossede med guld. Derefter var det frem med en plasticlomme jeg har, som er fyldt med udskårne blomster og blade. For at give lidt kant valgte jeg at bruge nogle blade i sort karton med guldembossing på kanterne og nogle sorte palietblomster (fra en syforretning). Jeg havde en lille pose med noget guldsnor, som jeg limede under blomsterne, som en ekstra detalje. Og for at binde de to trekanter indeni kortet sammen, fandt jeg et mærke i sort karton som jeg også stemplede med guldembossing og så pyntede jeg med guld “drops” (Viva paperpen) og halvperler, og så fandt jeg nogle blomster, som jeg købte for lang tid siden.

I have worked on cards for the two birthday children, and in this case I went outside my usual style. On a local craftstore’s blog (hobbyboden.dk) I saw a post about an easel-card which I really liked, so of course I had to make two of those. One with a lot of decorations and a masculine one.
Now I’m a woman who likes her finishing touches so I have no problem making a girly card and that’s why I started making the card for the young woman turning 18. I found a piece of cardstock I had lying around where I had used Distress inks with water to make a background. I never got to use it so it was lying in a pile in my craftroom. I got it out and stamped it with a Kaisercraft stamp that’s a blonde border and embossed it in gold embossing. Next I got out a plastic pocket filled with flowers and leafs that I have cut out and never used. To give it a little ekstra something I used some leafs cut in black cardstock and embossed them around the edges with gold embossing powder. I also used some black flowers that I got at a local fabric store a while back on sale. I had a small bag with some goldtread that I glued under the flowers to add that extra something. To tie the two halves together I used a black tag that I stamped and embossed in gold and then I added some final touches with a Viva paperpen in gold and halfpearls and some flowers I found in my stash.

Videre til forsiden, som ligesom indersiden af kortet skulle forsiden også laves af to trekantede stykker karton. På det færdige kort kan det ses hvorfor, da forsiden af kortet foldes diagonalt for at kunne stå op som et stafeli.

Moving on to the front of the card which was also made up of two halves. On the finished card you can see why as the front of the card is folded in two from corner to corner to make an easel.

På det stykke karton som udgør forsiden når kortet står som stafeli, brugte jeg et par røde Distress farver, så de to halvdele matchede. Da jeg vidste at der skulle pynt på denne del af forsiden gjorde jeg ikke mere ved dette stykke.
Den anden halvdel blev lavet ved at jeg stemplede en rose og blade med rød dye sværte og farvede baggrunden med et par røde Distress sværter for at fjerne den hvide kartonbaggrund. Jeg limede så en doily – udskåret på min Silhouette – nederst og ovenpå limede jeg hjemmelavede “sugerør” lavet af papirrester, og disse blev bundet sammen af et stykke satinbånd, som var på en julegave i 2016 – ved aldrig hvornår man kan bruge sådanne ting igen. Jeg bandt også en krone på båndet, denne er også fra de materialer jeg har liggende. Jeg havde skåret dele til en blomst, som jeg havde samlet og sammen med udskårne blade i vellum blev de limet på forsiden også. Jeg havde også fundet et par hjørner, som jeg skar på min Silhouette Cameo, som jeg limede på begge stykker karton på forsiden. Der manglede noget til at afslutte kortet.

On the cardstock that’s the front when the card forms an easel, I used a couple of red Distress colors to match the two pieces of cardstock. As I knew I was going to cover most of this piece of cardstock with flowers etc. I didn’t do anything else with this cardstock.
The other half was made by stamping a rose and leafs with a red dye ink and using red Distress ink to remove the white on the cardstock. First I glued on a doily that I had cut with my Silhouette Cameo next I glued some “straws” on, these were made with some leftovers from patterned papers, and I tied them with a satin ribbon from a christmas present from 2016. You never know when you need these things. I tied a glitter crown to the ribbon, also from my stash and I made some flowers from a design on my Silhouette and along with leafs cut in vellum I glued them to the front. I found some cornerdesigns that I cut on my Silhouette and then I glued these onto the cardboard pieces on the front. There was this missing element.

Og så til den svære del af projektet; at lave et flot og pyntet maskulint kort, som kan gives til en ung mand, som bliver 18 år. Jeg startede med at skære kortbasen i kraftkarton så det var lidt rustikt. Så fandt jeg mit Waffle Flower layering marble stempel sæt og stemplede de to trekanter, som jeg havde skåret i hvidt karton, med disse stempler i grå/sort og grøn/grå/sort og sværtede kanterne med en grøn Distress sværte for at fjerne det hvide. Fra et andet projekt havde jeg den negative udskæring fra 2018, som jeg skar til og så valgte jeg at fjerne ét tal for hvert lag, så jeg startede med 2018 i bunden og sluttede med 18 i det øverste lag. Jeg synes det var en sjov detalje at gå fra 2018 til 18. Kanterne blev sværtet med Distress i en farve, som passede til kartonen. På den anden halvdel af indersiden lavede jeg nogle bannere i nogle rester, som jeg havde liggende. Jeg distressede dem i kanten med min papir distresser og så satte jeg dem lidt forskudt af hinanden og pyntede med mørke halvperler. Jeg havde skåret titelstrimlen af et stykke 30,5*30,5 stykke mønsterkarton, og det brugte jeg, da der stod Gentleman. Indersiden pyntede jeg med stjerner standset i grå karton og vellum. På forsiden af kortet brugte jeg et stykke grøn karton og et stykke hvid karton, som jeg prøvede at farve med Distress farver, så det kunne passe med det andet stykke karton. På den halvdel, som bliver bagsiden når forsiden står som et stafeli, limede jeg et stort tandhjul med et lille limet fast med 3d puder, så der kom lidt dimension på. På forsiden gik jeg efter at få samme udtryk som på søsterens kort, så her lavede jeg også “sugerør” i nogle papirrester jeg havde liggende. Disse blev sat ovenpå et ur med visere og flere tandhjul, som er skåret på min Silhouette Cameo. “Sugerørene” blev limet fast og bundet med et stykke sort bånd og her pyntede jeg med et sølvkors, som jeg havde liggende. Der kom også nogle halvperler på forsiden for at pynte lidt.

Now to the hard part; making a gorgeous and decorated masculin card that is for a young man turning 18. I started by cutting the cardbase out of craft cardstock making it a bit rustic. Next I found my Waffle Flower layering marble stamp set and stamped the two pieces of white cardstock with these stamp in grey/black and green/grey/black and colored the edges with green Distress inks to remove the white. From another project I used the negative cutout from 2018 that I trimmed and then I removed one number from each layer in order to start with 2018 and finish with 18 in the top layer. I think this is a great detail to go from 2018 to 18. The edge was distressed with Distress ink in a color that matched the cardstock. On the other part of the inside of the card I made some banners from leftover cardstock. I distressed these with a paper distresser and glued them together and added some dark halfpearls. I had cut the titlestrip off a piece of 12×12″ patterned cardstock and this I used since it said Gentleman. On the inside I added some stars that I had punched out from grey cardstock and vellum.
On the front of the card I used a piece of green cardstock and a piece of white cardstock that I colored with green Distress inks to fit the other piece. On the half of the front that’s going to be on the back when put like an easel I glued a large gear and a small one glued on with 3d tape to get a bit of dimension. On the front of the card I went for the same look as on his sister’s card so I also made some “straws” from some leftover patterned paper I had. I glued these on top of a clock with hands and more gears cut on my Silhouette Cameo. The “straws” were glued on and tied with a black ribbon and I put on a silvercross that was in my stash. I also added a few dark halfpearls on the front for a final touch.

Til slut rullede jeg nogle pengesedler til “sugerør” og limede dem fast til de andre “sugerør” med en ikke-permanent lim. I stedet for dobbeltklæbende tape rullede jeg et stykke plastic omkring pengene og holdt dette plastic sammen med dobbeltklæbende tape. På denne måde bliver pengene ikke skadet når de tages af kortene.

To finish the cards I rolled up some bank notes as “straws” and glued them next to the other “straws” with a non-permanent glue. And instead of dobbeltsided adhesive I rolled a piece of plastic around the notes and glued the plastic together with dobbeltsided adhesive. This way the notes are not damaged when removed from the cards.

2 thoughts on “Dobbelt 18 års fødselsdag/18 year birthday times two

    1. Hej Line.
      Tusind tak for dine fine ord. Det er første gang jeg deltager i en udfordring, så lige nu er det nok. Vinder jeg er det selvfølgelig en kæmpe bonus oveni 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.