3d rammekort/shadowbox card

Min frisør har lige fejret 30 års jubilæum, og der var så lige en anledning til at prøve at lave et kort og en gavepose. Jeg har slet ikke styr på, hvor mange år jeg er kommet hos min frisør. Når jeg har fået lavet rigeligt med kort, så er hun altid frisk på at jeg kommer forbi med dem, og når jeg ikke at komme inden hun mangler nye forsyninger, så skriver hun lige en besked. Og for mig er det jo dejligt at mine kort kan sprede glæde på den måde.

My hair salon has just celebrated 30 years in business and for me that was an occation to try out a new technique on a card and a giftbag. I don’t even know for how many years I have had the same hair dresser. When I have more than enough cards she is always willing to accept them and if I don’t stop by before she needs more cards I get a message from her. And I love that my cards can spread joy when I give them away.


Mit projekt til hendes jubilæum var at lave kort og gavepose med en 3d ramme og masser af blomster, og startede med at skære til blomsterne på min Silhouette Cameo. Fra Silhouette butikken havde jeg ugen forinden købt et design til en bonderose, som var nedsat. Blomsterne skar jeg – i virkeligheden er det jo maskinen som skærer – i to forskellige farver karton, og så skar jeg de inderste to lag i en lysere nuance i begge farver. Og så hyggede jeg med at forme og samle blomsterne.

My project for this big occation was to make a card and giftbag with a shadowbox frame and lots of flowers so I started by cutting the flowers on my Silhouette Cameo. From the Silhouette Store I had bought a design for a peony the week before that was on sale. I cut the flowers – it was really my cutting machine that did it – in two different colors of cardstock and I cut the inner two layers in a lighter shade of both colors. And then I had fun shaping and gluing the flowers.


På YouTube havde jeg for nylig set en video af Intatwyne Designs, hvor hun viser hvordan hun laver 3d rammer i størrelsen 15 x 15 cm (6 x 6 inches). Jeg ville gerne have rammerne til at være bredere i forhold til dybden, så jeg fandt noget karton og gik i gang med at prøve mig frem, så jeg fik samlingerne i hjørnerne til at passe. I videoen brugte hun målene ½” på alle leder. Så efter lidt gætteri og et par prototyper (hvor jeg lavede ét hjørne) fandt jeg frem til hvordan jeg laver en ramme, som er ½” i dybden og ¾” i bredden. Jeg bruger inches, da mit scoreboard er med denne måleenhed.

On YouTube I had recently watched a video by Intatwyne Designs where she shows how she makes 3d frames that is 6 x 6 inches. I wanted a frame that was wider than it was deep so I got out some cardstock and started figuring out how to get this frame with nice corners. In the video she uses ½” on all sides, so after trying and failing I figured out how to make a frame that is ½” deep and 3/4″ wide. I use inches as my scoreboard is in inches.


Selvfølgelig måtte jeg også skære en kam på min Silhouette, når det er en frisør gaven er til. Saksen er en charm, som jeg købte i en butik i nærheden, og hjertet er den lille størrelse fra Faceted hearts af Tim Holtz. Jeg lavede i forløbet de små hvide blomster, som er gode til at fylde små huller med, og til afslutning lavede jeg en sløjfe i grøn satinbånd og pyntede med rhinstene, som jeg jo elsker.

Of course I had to cut a comb on my Silhouette as the gift was for a hairdresser. The scissor is a charm that I got in a nearby store and the heart is the small size from Faceted hearts by Tim Holtz. In the process I made the small white flowers which are amazing to fill in small gabs, and as finishing touches I made a bow in green ribbon and added rhinestones, which I love.

Hvis du er interesseret i en kort instruktion i at lave rammer, hvor bredde og dybde ikke er ens (som jeg lavede her), så skriv en mail eller kommentar, så laver jeg et kort indlæg med fotos.

If you are interested in a brief instruction in making frames with different width and depth (as I made here) then write a mail og comment, then I’ll make a short post with photos.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.